Home Nederlands English Espaol Italiano Svenska Dansk Deutsch Ruski 繁 Trk Alle pagina's Over ons Contact
 
Karma

Karma
Karma is een begrip dat vaak verkeerd begrepen wordt. Karma wordt vaak gezien als een soort straf, alsof er ergens een Grote Beoordelaar is, misschien God, die bepaalt of een bepaalde daad gevolgen voor jou moet hebben of niet. Dat is het niet.

Alles in het universum draait om het vinden van balans, en dit geldt ook voor zielen. Als een ziel ontdekt dat hij een ander iets aangedaan heeft wat hem of haar veel leed bezorgd heeft, dan zal die ziel dit leed zelf ook willen ervaren. Anders ontstaat er een hiaat in zijn ervaring, de balans is weg. Dus zal hij op zielenniveau, oftewel backstage, met zijn gidsen afspreken dat hij deze ervaring in een soortgelijke vorm zelf ook wil beleven.

Dat gebeurt meestal in een volgend leven, maar het kan ook nog in hetzelfde leven plaatsvinden. Vooral in deze tijd, in de aanloop naar de Ascensie, zal een ziel er alles aan willen doen om straks met een schone lei te beginnen. Het is niet zo dat de ontwikkeling van een ziel helemaal niet door kan gaan als hij nog karma heeft, want het ene karma weegt zwaarder dan het andere. Maar hij weet wel dat hij alle karma ooit op een dag zal moeten inlossen.

Karma oplossen

Hoe doe je dat

Je lost karma op door met jezelf in het reine te komen. Door mensen te vergeven die jou ooit iets aangedaan hebben en je excuses aan te bieden aan mensen die jij ooit benadeeld hebt. Als je het te moeilijk vindt om deze mensen weer onder ogen te komen, kan ook het stil voor jezelf uitspreken van deze vergeving of excuses, voldoende zijn. Het gaat erom dat je het ook echt zo voelt.

Niet alle karma hoeft opgelost te worden door zelf te ervaren wat je een ander aangedaan hebt. Als je iemand iets aandoet en je hebt er daarna zoveel spijt van dat je er zelf feitelijk nog meer onder lijdt dan je gedupeerde, is de les ook geleerd. Vaak zorgen je gidsen ervoor dat je later in je leven nogmaals in een soortgelijke situatie komt, om te testen of je de les daadwerkelijk geleerd hebt, en het nu wél goed doet. Maar spijt, vooral als je het ook uitdrukt naar de gedupeerde en naar anderen die je erover spreekt, is een goede karma-oplosser.

Soms is er maar een minimale daad nodig om een hele berg aan karma in te lossen. Onderzoeker David Wilcock (1) vertelde ooit in een radio-interview dat het Amerikaanse medium Edgar Cayce, waarvan hij zelf de reïncarnatie lijkt te zijn, eens terugkeek op een vorig leven.

Daarin was hij een drinkende vrouwenversierder geweest, zonder veel integriteit of naastenliefde. Aan het eind van zijn leven, waarin hij aardig wat geld bij elkaar gespaard had terwijl de rest van het land in een hongersnood geraakt was, liep hij op straat een brood te eten. Daar kwam hij een hongerig kind tegen dat op de stoep zat, en hem aankeek. Hij besloot zijn brood aan het kind te geven. En in dat ene moment loste hij alle karma op die hij tijdens zijn leven opgebouwd had.

Aan de andere kant is er soms ook maar een kleine daad nodig om karma op te bouwen. Diezelfde Edgar Cayce deed in zijn tijd regelmatig readings voor mensen met een ziekte of andere fysieke problemen die wilden weten waar dat vandaan kwam. Dan vertelde hij hen hoe dat fysieke probleem ontstaan was, en dat kon ook vanwege karma zijn dat in een vorig leven opgebouwd was.

Zo legde hij aan verschillende gehandicapte patiënten uit dat hun handicap ontstaan was doordat ze in een vorig leven geen medelijden getoond hadden voor mensen die voor de leeuwen gegooid werden in stadions zoals het Colosseum in Rome, in de tijd van de gladiatoren. Dan werd zo'n slachtoffer gedood of ernstig verwond door de leeuwen in de arena, terwijl de persoon in kwestie zat te lachen op de tribune.

Het simpele feit dat hij geen mededogen toonde voor het slachtoffer en daar de rest van zijn leven ook geen spijt meer van kreeg, maakte dat die ziel dan in een volgend leven wilde ervaren hoe het was om gehandicapt door het leven te moeten, net zoals het slachtoffer dat verminkt was door de leeuwen ook moest doen.

Andere oplossingen

Geen enkel leven is ooit helemaal zinloos. Ook als een ziel al zijn kansen verprutst om vooruitgang te boeken in een bepaald leven, zal hij deze ervaring toch kunnen gebruiken bij een volgende kans. Zijn bewustzijn wordt er op dat moment iets hoger door, waardoor de kans weer ietsje groter wordt dat hij het deze keer wel goed zal doen.

Soms is een simpel woord al genoeg om karma in te lossen

Soms is een simpel woord al genoeg om karma in te lossen


Als een ziel grote moeite blijkt te hebben om bepaalde karma op te lossen, zijn er ook altijd nog andere mogelijkheden. Zielen bewegen zich bijna altijd in groepsverband door het oneindige, en delen leven na leven met elkaar, steeds in een andere onderlinge verhoudingen. De kans is bijvoorbeeld groot dat jouw kind in een vorig leven ooit je moeder of je geliefde geweest is.

Niemand is erbij gebaat als het één ziel maar niet lukt om bepaalde karma in te lossen, dus in zo'n geval kun je aan een verwante ziel vragen of hij dat voor je wil proberen te doen. Maar dit zijn uitzonderingsgevallen, omdat zielen zo liefdevol zijn dat ze dit over het algemeen niet zo snel aan een ander zullen vragen. Bovendien bestaat er backstage geen gevoel van tijd, dus er is ook geen haast bij.

Als er twijfel bestaat of karma door een bepaalde daad nou wel of niet ingelost is, of als er zo weinig karma over is dat een ziel dit liever zou schrappen dan zich er in een volgend leven nog een keer mee bezig te houden, dan kan dit voorgelegd worden aan een soort universele raad, de "Karma Meesters" genaamd. Het universum, inclusief de hemel, zit vol met raden die zich met van alles en nog wat bezighouden, en deze karma raad heeft de bevoegdheid om bepaald karma te schrappen. Maar ook dit gebeurt slechts bij uitzondering.

------------------------------------------------------------------------------------


Share |


THC-olie kopen

Beeldschermbril kopen


Geholpen met deze informatie?
Je helpt ons met een kleine donatie Hartelijk Dank!!
Mail ons even voor de juiste gegevens.

he's a spacer