Het Grotere Plaatje - De Waldemar Julsrud Collectie
Home Nederlands English Español Italiano Svenska Dansk Deutsch Ruski 繁 Türk Alle pagina's Over ons Contact
 
De Waldemar Julsrud Collectie

De Waldemar Julsrud collectie
In juli 1944 maakte de 69-jarige Duitse handelaar en amateur-archeoloog Waldemar Julsrud een ritje op zijn paard langs de voet van de heuvel "El Toro" (De Stier) bij Acámbaro in Mexico. Opeens zag hij, half begraven onder de modder, enkele keramiekfiguurtjes liggen. Zijn interesse was direct gewekt, want enkele jaren daarvoor had hij 7 kilometer verderop ook al een archeologische ontdekking gedaan. Tot verrukking van de hele archeologische wereld was toen een verzameling keramiek blootgelegd die aan een nog onbekende indianenstam van duizenden jaren oud werd toegeschreven. Vandaag de dag staat deze verzameling bekend als de Chupicuaro collectie.

Julsrud vroeg aan een lokale boer om hem te helpen met graven. Voor ieder beeldje dat de boer hem aanleverde, kreeg hij één peso uitbetaald. Dat liet de boer zich geen twee keer zeggen, en in de 7 jaren daarop werden niet minder dan 30.000 beeldjes gevonden! Ze kwamen allemaal uit ondiepe kuilen, die onder toeziend oog van Julsrud werden blootgelegd onderaan de heuvel. Iedere kuil bevatte zo'n 30 - 40 beeldjes. Het waren geen grafgeschenken, want graven werden er niet gevonden. Ook handenarbeid van recente bewoners van Acámbaro moest worden uitgesloten, aangezien deze plaats geen enkele pottenbakkerstraditie kende.

Julsrud keek zijn ogen uit, want de creaties toonden niet alleen menselijke figuurtjes zoals bij de Chupicuaro collectie, maar ook monsters, tientallen herkenbare dinosaurussen, mensen samen met dinosaurussen, en zelfs vliegende schotels! (1)


Ondanks de enorme hoeveelheid beeldjes, waren ze allemaal verschillend. Daarnaast ontdekte Julsrud, die nooit een beeldje verkocht, dat ze uit verschillende soorten klei bestonden, waaronder zwarte klei uit Oaxaca. Oaxaca ligt echter ruim 500 km van Acámbaro vandaan.

Met groot enthusiasme nodigde Julsrud de archeologische wereld uit om ook hier een kijkje te komen nemen. Maar zodra die in de gaten kreeg om wat voor buitenissige afbeeldingen het hier ging, werd de ontdekking afgedaan als hoax.

De Chupicuaro collectie: geaccepteerd door de wetenschap De Waldemar Julsrud collectie, 7 km verderop gevonden, ongeveer even oud: genegeerd door de wetenschap

Links: de Chupicuaro collectie: geaccepteerd door de wetenschap

Rechts: de Waldemar Julsrud collectie, 7 km verderop gevonden, ongeveer even oud: genegeerd door de wetenschap



Dit weerhield Julsrud en zijn volgers er niet van om toch onderzoek te doen naar de vermoede ouderdom van de vondsten. En ze kregen gelijk: de beeldjes waren authentiek en de leeftijd werd door zowel het bedrijf Isotopes Inc. in New Jersey (via radiokoolstofdatering) als door de Universiteit van Pennsylvania (via TL-datering) vastgesteld op variërend van 3.000 tot 7.000 jaar oud. Maar zoals gebruikelijk met artefacten die niet in de heersende geschiedschrijving passen (2), bleef de gevestigde orde het bestaan van de beeldjes hardnekkig negeren.

Sinds 2001 is een groot deel van de Waldemar Julsrud Collectie te bewonderen in het Waldemar Julsrud Museum, het voormalige woonhuis van Julsrud in Acámbaro (3).

Waldemar Julsrud

Waldemar Julsrud (1875 - 1964)


Leefde men samen met dino's?

Natuurlijk hebben velen zich het hoofd gebroken over de vraag hoe het kan dat mensen uit die tijd dinosaurussen konden afbeelden. Sommigen dachten dat er misschien 5.000 jaar geleden echt nog dinosaurussen rondliepen in Mexico, anderen dachten dat de eerste mensen van die indianenstam misschien wel uit de tijd van de dinosauriërs stamden (ruim 65 miljoen jaar geleden).

Als je echter bedenkt dat de mensen in de figuurtjes waarschijnlijk geen aardbewoners, maar buitenaardse bezoekers zijn, liggen andere verklaringen meer voor de hand. Dan hoeven de afbeeldingen niet per se taferelen weer te geven die zich op Aarde afgespeeld hebben, het kan ook op een andere planeet geweest zijn, waar nog dinosauriërs leven.

Daarnaast verloopt ruimtereizen voor hoog ontwikkelde beschavingen via de vierde dimensie, ook wel de hyperruimte genoemd. Hierdoor is ook tijdreizen eenvoudig, want lineaire tijd bestaat alleen maar in de derde dimensie. Vanuit een hogere dimensie kun je dus op ieder gewenst moment op onze tijdschaal 'inprikken'. Deze buitenaardse bezoekers kunnen dus makkelijk vanuit hun basiskamp in 3.000 vC, uitstapjes gemaakt hebben naar andere tijdperken, zoals de tijd van de dinosauriërs.

Aangezien sommige negatieve buitenaardse rassen, zoals de reptiel-achtigen en de Anunnaki, geboren vechtjassen zijn, vormden deze prehistorische monsters ongetwijfeld een mooie uitdaging om op te jagen!

Grrr...

Grrr...



------------------------------------------------------------------------------------


Share |


THC-olie kopen

Beeldschermbril kopen


Geholpen met deze informatie?
Je helpt ons met een kleine donatie Hartelijk Dank!!
Mail ons even voor de juiste gegevens.

he's a spacer